Raksaviikot 1 & 2

Nyt pääsette seuraamaan mitä meidän tontilla on tähän mennessä tapahtunut, sillä  8.6.2019 rakennuslupa astui lainvoimaiseksi ja seuraavana maanantaina aloitettiin. Jatkossa saatte viikkokatsauksen projektiin sunnuntaisin tai maanantaisin. Pysykää kuulolla! 


Viikko 1 10.6.-16.6.


Maanantaina työmaa starttasi kunnolla. Oltiin edeltävänä viikonloppuna raivattu tontilla kasvava mäntytaimikko matalaksi ja nyt oli aika aloittaa kaivuutyöt. Kaivinkonekuski oli tuonut koneen tontille jo edellisenä iltana, joten työt alkoivat heti aamulla. Ensimmäisenä kaivinkone kuori ”kantoharalla” metsänpohjan pois tontin alueelta. R haki tarvikkeita kuten ojarumpuja ja suodatin kangasta ja roudasi niitä työmaalle.




Tiistaina suhauttaessani tontille puolenpäivän aikaan, pihaamme oli ilmestynyt liittymä. Päivän aikana saatiin pihaa eteenpäin ja haettiin rautakaupasta salaojaputkea yms. Tontin ympärille oli ilmestynyt ojat ja tienviereinen reunaoja oli tyhjätty kaivinkoneella kaikenlaisesta moskasta, kuten risuista.   











Keskiviikkona R puuhasteli mun isän kanssa (joka siis myös on rakennusinsinööri ja meidän vastaava mestari) tontilla keskenään. Olivat hakeneet mm. vanhan kunnon raudoituspöydän, hirvittävän möhkäleen, joka on nähnyt jo monen monta työmaata. R veisteli ja isä kasasi autotallin linjapukkeja. Kaivuri oli loppuviikon lomalla, mikä olikin tosi hyvä juttu. Sillä kun tontti oli kokonaan kuorittu, oli se ihan järjettömän märkä mutavelli. Mutta nopeasti se kuivui, ja tontin ympärille kaivetut ojat täyttyivät vedestä. 




Torstaina haettiin jälleen tavaraa rautakaupasta. M oli ihan fiiliksissä lainalle saapuneesta betonimyllystä, heti olisi pitänyt päästä tekemään betonia.


Perjantaina mentiin tontille koko perheen voimin ja isän saapuessa lähdettiin sahaamaan sirkkelillä finnfoamista paloja. (En suosittele menetelmää, ettei mikään kärähdä.) Kasailtiin kaikki yhdessä anturamuotteja. M oli niin hellyyttävä kun kannusti koko ajan kehumalla. ”Hyvä äiti, laita sitä (uretaania) tänne loppuun asti. Noin äiti, hyvä äiti!”.






Lauantaina käväistiin vähän siivoilemassa, mutta sitten vaihdettiin vapaalle ja käytiin kalassa, paljuteltiin ja saunottiin sekä nautittiin yhdessäolosta.







Viikko 2 17.6.-23.6.

Maanantaina alkoi taas kaivuutyöt täydellä teholla. Ensin kaivettiin salaojaputki tontin läpi, sitten kaivettiin tallinpohjaa ja levitettiin siihen suodatinkangas ja tehtiin salaojat talliin sekä pihaan. R oli alkuviikon pekkasilla ja painoi tontilla pitkää päivää. Päivä oli aika lämmin ja kärähdettiin auingossa molemmat.





Tiistaina käytiin pankissa allekirjoittamassa velkavankeus ja iltapäivällä mä lätkäsin tallinpohjaa (eli tiivistin sorapatjaa koneella joka hakkaa maata)  ja isä & R nikkaroi talon lankapukkeja.





Keskiviikkona vedettiin viemäriä ja vesiputkea koko päivä, ja R oli taas piitkän päivän. Valmistakin tuli hurjasti. Välillä istuin peräkärryssä tekemässä kouluhommia. Kaupungin tyypit kävi laittamassa naulat lankapukkeihin.










Torstaina homma jatkui, ja oltiin jo melkein talolla asti. M oli vapaapäivällä, joten ei osallistuttu töihin ja Rkin meni katsomaan mitä töihin kuuluu. Kävin tontilla puolen päivän aikaan, kun putkimiehemme tuli tontille hommiin. Vettä tuli kaatamalla ja tontti muuttui hetkessä jäätäväksi rapakoksi. Onneksi Rn isällä oli lyhyt päivä töissä, ja hän saapui tontille putkimiehen avuksi. En uskaltanut kuvata miehiä työskentelemässä rapavellissä vaan hipsin sateenvarjoni kanssa hiljaa pois, onneksi sadekin pian tyyntyi. Olosuhteista huolimatta valmista tuli ja vesiputki sekä viemäröinti saatiin taloon ja talliin vedettyä. 







Perjantaiaamuna me lähdettiin ensin Virroille Perinnekylään Juhannusmarkkinoille ja siitä sitten ystäväni mökille. M nautti niin paljon ja juoksi mökkiä ympäri taukoamatta, saunoi ja ui. Ja olisi uinut varmasti koko yöttömän yön, jos olisi saanut. Meitä hemmoteltiin herkullisella ruualla, varsinkin rosvopaisti oli suussa sulavaa. Vatsan viereen oli hyvä kellahtaa illalla asuntoautoon nukkumaan, mikä sekin oli Mn mielestä hurjan jännittävää. Maisteltiin kesän ensimmäiset tuoreet mansikat ja M valitsi herkukseen jättitikkarin. Sitä sitten porukalla jännitettiin, koska se sen kanssa kaatuu. Kesäpelinsä kullakin, mutta ei kaatunut! 











Silläaikaa kun me rentouduttiin mökkeilemässä, R hääräsi tontilla. Hän oli saanut ystävänsäkin apuun kaivuuhommiin ja yhdessä he olivat peitelleet putkia tai ainakin testanneet, olivatko tontille tuodut tuolit hyviä istua.



Me tultiin lauantaina kotiin ja loppuviikonloppuun ei mahtunut kuin möllöttelyä ja pihasaunan lämmitystä. Sunnuntaina R menikin jo töihin. 



Toivottavasti teilläkin on ollut ihana Juhannus. Palaillaan! 

Kommentit

  1. Näyttääpäs tutulta, meilläkin oli yhtä isot kaivuutyöt kun talon perustuksia hoidettiin muutama kuukausi sitten. Mekin mentiin viikon puurastuksen jälkeen mökille rauhoittumaan. Annettiin remonttimiesten hoitaa loput itsekseen.

    VastaaPoista
  2. Kaverini rakentaa taloa ja kaivuutyöt hän on jo hoitanut. Minä olen siellä myöskin autellut. Tuo onkin huono aina kun vettä alkaa satamaan kaatamalla. https://www.kepe.fi/rakentajan-palvelut

    VastaaPoista
  3. Kiitos tosi kattavasta kirjoituksesta! Meilläkin alkoi juuri maansiirtotyöt. Itse ollaan rakennuksessa myös paljon mukana. Voin kuvitella, että välillä on mukava karata vaikka mökille rentoutumaan. Onpas teillä söpö pikkuapulainen työmaalla myös!

    VastaaPoista
  4. Meillä mittauspalvelua odotellaan. Me ostimme talvella tontin, ja nyt pitäisikin alkaa rakentamaan hiljalleen. Ihanaa, kun vuosien haave toteutuu. On myös kiva että voi lukea muiden raksaprojekteista. https://www.prismarit.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti