Raksaviikko 3 24.-30.6.

Maanantaina täytettiin tallin pohja loppuun sekä jyrättiin se. Talon pohja kaivettiin auki ja tasattiin suodatinkankaan levitystä varten. Tiistaina menin tontille suoraan yövuorosta ja olin kerrankin paikalla ennen kuin R saapui. Katsottiin talon salaojituksen kaadot kuntoon ja levitettiin suodatinkangas kauttaaltaan talon alle. Kun suodatinkangas oli paikoillaan, aloimme asentaa salaojaputkia ja -kaivoja paikoilleen. Erkkerin osuutta täytyi vähän pohtia, mutta muuten ne asettuivat nätisti. Tallissa peittelimme salaojaputkia kottikärryjen voimin, kun kaivinkone teki silloin jotain muuta. Nyt putket peittyivät hujauksessa kaivinkoneella. R lähinnä huhki ja mun osaksi jäi enemmänkin seuraneidin rooli, välillä vähän jossain autoin. Mutta mukavaa oli yhdessä tehdä, tai lähinnä ihastella miten hyvän miesvalinnan on tehnyt. Myös isä oli koko päivän hommissa ja Rnkin isä tuli töidensä jälkeen auttamaan.















Keskiviikkona sää oli harmaa ja tihkaisi nousta sängystä. R kiiruhti tontille jo seitsemäksi. Kupillisella kahvia päivä lähti käyntiin ja selvisin tontille. Lätkättiin pohjaa seuraavaa sorakerrosta varten, mutta se vähän vastusti ja vain toinen koneista toimi. Siinä kuluikin aamupäivä ja iltapäivällä Rn lähdettyä iltavuoroon laitettiin isän kanssa tallin antura oikeean korkoon ja asetettiin muotit paikalleen. Silläaikaa kaivinkone levitti talon pohjaan uuden sorakerroksen ja ajeli talonpohjaa edestakaisin että se tamppaantuisi. (Eli painuisi). Kun tallin anturan alusta oli hierottu (kirjaimellisesti) kuntoon, asetimme muotit paikalleen. Rn isä tuli apuun ja jäi isäni kanssa vielä valmistelemaan muottien tuentaa kun hurautin pojan kanssa ruuanlaittopuuhiin. Välityönä kaivurikuski tasoitteli pihaa ja toivomani kivivalli alkoi muodostua. Kiviä tontilta on noussut todella paljon, mutta räjäyttämiseltä ollaan säästytty. 












Torstaina R kävi hakemassa toimivan jyrän ja koko päivä vierähti vuoroin jyräillen ja vuoroin lisää mursketta levittäen. Käytimme 400kg, 500kgn ja 150kgn jyrää. Talon pohja saatiin kaivurin osalta valmiiksi. Päivän päätteeksi jyrä karkasi multa ja putosi sorapediltä, mutta onneksi kaivuri oli vielä paikalla ja jyrä saatiin nostettua helposti ylös nostoliinalla.  Vielä olisi jäljellä suojaputkien vetämistä ja sitten saisi anturantekijät tulla. Alangon Veljekset tulevat ensiviikolla valamaan sokkelin. 





Perjantaina oltiin koko porukalla tontilla. Aamupäivä meni tontin lohkomisessa Maanmittauslaitoksen toimesta. Isä nikkaroi tallin anturamuottia. R tilasi kuorma-autollisen hiekkaa, jossa poika pemuutti onnellisena. Iltapäivä hurahti sähkötarvikkeiden haussa. 





Lauantaina mun ollessa töissä, R ja M kaivoivat sähköjä alittamaan anturan. Illalla kalasteltiin ja paljuteltiin. Sunnuntaina käytiin vähän vielä laskemassa kaivantoa alemmas, sekä jyräiltiin kaivettu kohta. 







Ensiviikolla pitäiskin sitten olla molemmat anturat valmiita. Jänskää! Kivaa viikkoa kaikille, palaillaan! :-) 



Kommentit

  1. Teilllähän on hyvin lähtenyt perustusprojektit etenemään! Meilläkin kävi juuri meidän uudella tontilla kaivinkoneet urakoimassa alustustöitä ja muuta, että voidaan pikkuhiljaa myös sitten siirtyä salaojituksiin ja muihin. Ihanaa kun vihdoin on projekti lähtenyt kunnolla liikenteeseen. Toivotaan, että molemmilla menevät rakennusprojektit ilman suurempia ongelmia!

    VastaaPoista
  2. Meillä oltiin myös juuri levittelemässä tuota suodatinkangasta paikoilleen meidän tontilla täällä Ylivieskan suunnilla. Olimme jo aikaisemmin vuokranneet kaivurin tekemään alustus ja muita maatöitä, niin nyt on tasainen pinta lähteä laittamaan salaojituksia, putkia ja muita. On kyllä jännittäviä aikoja, kun rupeaa pikkuhiljaa hahmottumaan talon koko ja miten se asettuu tontille loppujen lopuksi.

    VastaaPoista
  3. Hyvä, ettei ole tarvinnut räjäytellä. Ei onneksi meilläkään tarvinnut. Perustustyöt on saatu valmiiksi ja nyt alkaa sitten kunnon talon rakentaminen. https://www.jarvioy.fi/maanrakennus

    VastaaPoista
  4. Hyvältä näyttää jo tässä vaiheessa urakka ja hienon näköinen tontti teillä muutenkin. Meilläkin on juuri meidän sukutilalla meidän uuden mökin rakentaminen alkanut ja siellä ollaan myös juuri pystyttelemässä talonpohjia ja perustuksia. Muksutkin olleet näköjään innoissaan rakentelussa mukana. Tsemppiä teille projektiinne!

    VastaaPoista
  5. Hauska seurata, miten muidenkin projektit etenevät. Meidänkin tontilla alkoivat maarakennustyöt. Lasten viikon kohokohta oli, kun kuljetusliikkeestä tuli traktori pihaan tuomaan soraa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti