Ruokaa, viiniä ja suppailua!

Perjantaina saavuin taas, jo toista kertaa valmiiseen (tai melkein valmiiseen) ruokapöytään. Sitten pakkailin laukun ja noudin naapurista daamin matkaseurakseni. Käväistiin kaupassa ostamassa ruokatarvikkeita viikonloppua varten (ja viinitonkka). Mökkimatka ja yksi kesän odotetuimmista viikonlopuista sai alkaa. Mökkimatka tosin päättyikin paljon nopeammin kuin olin ajatellut, koska koko kesän olin kuvitellut olevani menossa ähtäriin, missä ystäväni vanhemmilla mökki oli vuosia sitten, mutta nykyinen mökki sijaitseekin Kuortaneella, joten matkaa ei ollut kun reipas vartti.


Mökkiemäntä hemmotteli meitä erikoisella pitsalla, johon tuli pohjalle keitetystä punajuuresta tehtyä survosta, jota hän ilmeisesti kiinteytti parilla potulla. Täytteeksi pitsaan tuli vuohenjuustoa ja sipulia. Kun pitsa oli ollut uunissa, päälle laitettiin vielä rucolaa& balsamicokastiketta. Olen kyllä aiemminkin maistanut punajuuri-vuohenjuusto-balsamicokastike kompoa ja sen hyväksi todennut, mutta pitsan täytteinä kyllä ihan uus juttu. Hyvää oli! Mutta ettei oo liian fiiniä niin oli meillä se kinkku-ananas-juusto vaihtoehtokin. 


Ensimmäisenä iltana meitä oli paikalla yhteensä viisi, ja ilta kului juoruillen. Myöhään illalla käytiin testaamassa sup -lautoja, ukkoskuuron mentyä tarpeeksi kauas. Oli kyllä ihan mukavaa touhua, ainakin niin  kauan kunnes mun laudalle hyppäsi kala, muodosta päätellen hauki. Just kun olin jo lähellä rantaa, enkä ollut kaatunut ollenkaan. Jokainen joka mut tuntee, varmaan arvaakin että kiljuntakonserttihan siitä tuli, mukavaa varmaan mökkinaapureille. Hyppäsin lopulta ennen kalaa pois laudalta, mutta  siinä ei onneksi ollut kuin polveen asti vettä. Muut nauroivat ihan kippurassa ja minä soilusin etten enää ikinä mee koko jorpakkohon. Mutta menin kuitenkin. Käytiin yöllä vielä paljussakin, mutta koska oltiin lähinnä höpötelty ja vaan lykätty lisää puita pesään, paljun lämpötila taisi olla parhaimmillaan 45 astetta. Eipä siellä keittovedessä kauaa oleiltu. Lauantaina loput porukasta saapui pitkin aamupäivää. Saatiin nauttia vaihtelevasta säästä, välillä paistoi aurinko ja välillä satoi kaatamalla. Meillä oli grillin äärellä Lidlin grillauskisassakin hyvin menestynyt masterchef, joka taikoi meille uskomattomia herkkuja, kyllä maistui. Kanakin joka ainakin mun grillauskokemuksilla on aina  kuivaa, oli nyt herkullisen mehevää.Illalla mä lähdin kotiin ja muut jäivät vielä viettämään iltaa. Meillä oli seuraavana päivänä itäsuomen reissu edessä. Ihan parasta oli kyllä nähdä melkein koko tuota kaveriporukkaa, kaikki ei valitettavasti ehtinyt paikalle. Ollaan hajauduttu ympäri suomea, mutta tämä kesäinen viikonloppu on muodostunut perinteeksi. Oli kyllä niin kivaa, mutta mukava oli tulla kotiinkin akut ladattuna. Molemmat ukot rutistelivat heti ovella.  


Viikonloppuna tuli muuten blogiin tuhat käyntikertaa täyteen, kiva että ootte löytäneet tänne. Tosin tän söpöliinin omistajalle kuulemma kuuluu viisinsatakakertainen kiitos siitä, mutta lopuista sitten kiitos teille muille. :)!

Kommentit