Nopea, helppo ja herkullinen pastakastike

Siskoni on tehnyt tätä ruokaa, tai ainakin hyvin samankaltaista jo kohta kaksikymmentä vuotta. (?!) Alkuperäiseen reseptiin, joka on varmaankin Pirkka-lehdestä (kuten useat muutkin siskoni herkulliset bravuurit) vuosien takaa, kuuluu Pirkan gnocchi kuviopasta (eli "simpukkapasta"). Nyt käytin S-ryhmän penne kuviopastaa.Kastike:

300g hunajamarinoitua fileesuikaletta
1/2 pkt koskenlaskija juustoa
n. 400g sieniä
1 nippu persiljaa
2 dl kermaa
1/2 kanaliemikuutio

Laita kana ja sienet kuumalle pannulle ja paista kypsäksi. Vähennä lämpöä hetken paistettuasi, ettei marinadi tartu kiinni. Tilkka öljyä voi myös suojella tältä. Silppua persilja niin hienoksi kuin itse haluat, itse jätän melko suureksi niin on herra kaksivuotiaan helpompi nyppiä pois jos (kun) ei maistu. Lisää seokseen puolikas kanaliemikuutio, mutta jos laitat huomattavasti vähemmän sieniä, vähennä kuutiota samassa suhteessa.
Murenna Koskenlaskija juusto pieniksi palasiksi ja sekoita kanan ja sienien sekaan. Anna sulaa hetki ja sekoittele kokoajan. Lisää persilja ja sitten kerma. Vähennä lämpöä ja anna hautua. Muista sekoitella.
Kun pastan keitinvesi kiehuu, lisää sinne kanaliemikuutio. Keitä sen jälkeen pussin ohjeen mukaan.


En muuten taida kauheen luova salaatin tekijä olla, koska meillä salaatti näyttää 99% tältä. Joskus tulee heitettyä jotain muutakin, mutta tässä se useimiten on. Paprika on tosin suhteellisen tuore, kun poika alkoi sitä kurkun lisäksi syömään. Tomaatit ja salaatit jää lautaselle, jos niitä sinne yrittää laittaa.Vuosien kokemuksella (ja uskon että tämän myös siskokulta allerkirjoittaa) suosittelen kokeilemaan, aina on kadonnut pannusta viimeistä pisaraa myöten. Nopeaa, helppoa ja maistuvaa arkiruokaa. 

Kommentit