Koko perheen metsäretket & toimivat ulkovaatteet


 "Metsässä oleskelu vaikuttaa elimistöön jo muutamassa minuutissa: verenpaine laskee, sydämen syke rauhoittuu ja stressihormoni kortisolin määrä vähenee. " -Kodinkuvalehti


 Meidän perheelle metsäretket on kyllä ihan parasta bestiä. Nyt koiran ottamisen myötä ollaan vietetty tosi paljon aikaa metsässä. Lomalla meidän useimiten syöty ruoka oli ehdottomasti makkara, jota ollaan paisteltu niin Rovaniemellä kuin Lapuallakin.


Lapualla meidän yksi ihan lempipaikoista on Kultasilmän laavu Ylikylässä. Se on tosi hienolla paikalla kallion päällä. Kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa. Hyvä paikka sieniretkellekkin, ainakin heinä-elokuun taitteessa. Kultasilmälle pääsee talvella kelkallakin, ihan kiva välietappi. 


 Mutta kuten otsikoinkin, osa onnistunutta kokemusta luonnassaliikkumisesta on oikeanlainen vaatetus. Kun pysyy kuivana ja lämpimänä ja pääsee helposti kyykkyyn, on retkeily mukavaa. Matiaksella on useimiten ihan paras Polarn of pyretin haalari. Se on pitänyt mielettömän hyvin vettä, Matiaksen vaatteet oli kuivat vaikka humpsahti jokeenkin mökillä. (Ei nyt mitenkään uppeluksiin kuitenkaan). Mutta voittamattomat näistä tee hyvä kiristysnauha vyötäröllä, jonka takia pystyin ostamaan keväällä liian isot; ja näin ollen vaikka toi pikkutyyppi kasvaa hurjaa vauhtia, ei tarvitse mennä nyt syksyllä haalarikaupoille.Sienessä ollaan tänä syksynä käyty monta kertaa. Oon kyllä tosi innoissani siitä, vähän tunnusteltiin sienestystä viime syksynä, mutta nyt ollaan kierrelty enemmänkin. Mulla on aina sienikirja mukana, ja ihana keltainen sieniveitsi, jonka R mulle osti. Nyt sain synttärilahjaksi vielä isomman sienikirjan, jossa on paljon enemmän sieniä ja erilaisia valmistus- ja säilöntämenetelmiä. Lapin maisemissa kyllä vaan niin sielu lepää. Jotenkin ilma tuntuu kevyemmältä hengittää ja on vaan tosi rauhallinen ja hyvä olo kun katselee vaaralta vaaroja. Olis niin hienoa päästä Rn kanssa vähän samoilemaan pitemmäksi aikaa tai tekemään pitempi lenkki, kuin mitä pikkumiehen kanssa nyt pystyy, mutta kyllä sillekkin varmasti löytyy vielä joskus aikaa. 


Välillä meillä on kantoreppu mukana, ja kantojuhtana useimiten on R. Kyllä mäkin vähän tolla reissulla kokeilin, mutta en kyllä hirveän kauaa jaksanut. On se kovaa hommaa kun Matiaskin alkaa olla iso mies. Ja useimiten haluaa kävellä itse, lyhyehköt matkat voi taittaa ihan vaan iskän olkapäillä. 


Iskän kanssa totisena opetellaan tekemään nuotiota. "Moon kova mettämiäs", totesi herra kaksivuotias loman loppupäässä. Ja oikeassahan hän oli, niin reipas pieni mies. 


Mä tilasin keväällä itelleni housut ja takin ja Rlle housut revolution race verkkokaupasta. Se tuli IG:ssä vastaan, ja näyttivät hyvältä. Kun oltiin kesällä Rn kanssa erämessuilla, löyty samanmerkin pöksyt vaikka kuinka monen jalasta. Oon kyllä ollut tosi tyytyväinen. Takki pitää hyvin sadetta. Housut pitää oikeista kohdista tuulta ja on kestävää materiaalia ja oikeista kohdista taas tuo joustoa ja helppoa liikkuvuutta. Oon tykännyt tosi paljon. Takissa ja housuissa on monenlaisia tuuletusluukkuja, ei tuu kuuma jos on lämmin mutta tarvitsee silti pitkät vaatteet suojaamaan. Takissa saa hupun tiukasti kiristettyä, ja se on niin iso että tarvittaessa näkyy vain silmät. Ihana nyt kun on hirvikärpäsiä niin voi uppoutua sinne sisälle piiloon. 
Tämä viikonloppu on hyvä viikonloppu tehdä metsäretki. Makkarat ja vaikka vaahtokarkit mukaan ja menoksi. Nauttikaa, rauhoittukaa, rentoutukaa. Kivaa viikonloppua! 


Kommentit