Hirvikäristys bataattimuusilla.


Hirvikäristys on yks mun lemppariruuista. Tai käristys ylipäätään, voi se olla kauriista tai porosta tai mistä vaan. Mutta onhan siinä vaivaa kun pitää jäistä könttiä veistellä kädet kohmeessa, että ei nyt ihan mikään arkiruoka meillä ainakaan. Ellei sitten oo tehnyt illalla seuraavaa päivää varten yms. Mä välillä kokkailen illalla valmiiksi kun R on iltavuorossa seuraavalle päivälle, kun se on niin inhottavaa alottaa ihan aasta (tietysti riippuu mitä on tekemässä) kun tulee neljän jälkeen päikystä ja koulusta. En kuitenkaan ennakoi samalla tavalla kun R on aamuviikolla ja kotiudutaan kaikki siinä neljän aikaan? Vois petrata siinäkin niin ei tarvis olla nälkäkiukkunen.


Hirvikäristysohjeita näytti olevan tosi paljon, joten en nyt sitä ala kirjoittamaan. Omani tykkään haudutella paistamisen jälkeen vähäisessä lihaliemellä varustetussa vesimäärässä, ja reilusti riistamaustetta. Tälläkertaa tein sen ainaisen pottumuusin sijaan bataattimuusia ja kävi kyllä hyvin yhteen lihankin kanssa. Teen siis bataattimuusia usein lohen kaveriksi. Puolukat kruunaa herkun, varsinkin ihana puolukkahillo.


Ja hei, jos riistaa ei ole saatavilla niin voihan sitä pakastaa ihan naudankin paistin. Kun on jäätynyt, ei muutaku rutkasti voita pannulle ja liuskoja vuolemaan. Kiva viikonloppuna herkutella kun on ehkä vähän enemmän aikaa ruuanlaitolle. Kannattaa kokeilla!

Kommentit