Hirviburger pekonilla.


Telkussa pyöri joku aika sitten se burgermies ohjelma, ja ohikulkiessani kuulin että se mies sanoi syövänsä burgeria jonka pihvissä oli puolet naudanlihaa ja puolet pekonia. Päätin kokeilla hirvenlihalla ja pekonilla. Heitin 340g pekonia mun Tupperwaren "blenderiin". (Extra-chef)
Pekonin ollessa sopivaa silppua, sekoitin sen 400 grammaan hirvenjauhelihaa. Lisäsin seokseen yhden kananmunan, sipulijauhoa, valkosipulia, paprikaa, chiliä ja pippuria. Suolaa en laittanut ollenkaan koska pekoni on valmiiksi jo niin suolaista. 


Tämäkin murkina oli kategoriassa nopeasti helppoa, joten leiviksi valitsin kaupasta paikallisen Lapuanleivän grillisämpylät. Nää on kyllä parhaita valmistuotteista. 


Laitoin uunin lämpeämään täysille ja jaoin jauhelihapekonimössön neljään osaan jotka taputtelin muotoon. Paistoin pihvejä kuumalla pannulla voissa molemmn puolin ja painoin niitä lastalla pannuun että saavat kauniin värin. Kääntäessä saa olla todella varovainen ettei pihvi murene. Laitoin pihvit pihvit uuniin noin 10 minuutiksi, joista viimeisiksi minuuteiksi laitoin myös hampparikuoret lämpiämään. Kun nostin setin uunista, laitoin pihvien päälle välittömästi cheddar-juusto viipaleet että ne sulivat kunnolla.



Täytteinä juuston lisäksi oli salaattia, tomaattia, paprikaa, suolakurkkua ja jalapenoa, sekä kastikkeita.  Jälkeenpäin tekisin toisin ainakin sen, että laittaisin juuston alaspäin, sillä kun sen laittoi pihvin yläpuolelle, ei se maistunut oikeastaan yhtään sieltä. Bugea (=hampurilaista) oli myös ehkä vähän hämmentävä syödä, sillä pekoni ja hirvenliha on kypsänä eri väristä. Tykkään bugepihvini syödä kypsänä, joten vähän kokoajan katsoin että onko tämä nyt raaka, vaikka se oli vaan pekonia. 


Herkullista oli, mutta ei voittanut tavallista (tai siis pelkästä hirvenlihasta valmistettua) hirvibugea.
Ehdttomasti kannattaa kokeilla, vaikka naudankin kanssa niinkuin siinä ohjelmassa alunperin oli. 

Kommentit