Raksaviikot 5&6 8.7.-21.7.2019

Raksaviikko 5 

Alkuviikosta herra mestari viimeisteli sokkelin loppuun rappauksilla. Kaivurikuski oli toisella työmaalla, mutta sehän ei herra mestarille käynyt. Oli kovasti kaikenlaista tekemistä. Keskiviikkona R heltyi ja tilasi minikaivurin, jolla tonkia. 



Oli siellä oikeasti tärkeääkin tekemistä kaivurilla, sillä yksi sähköjohto tuli saada piiloon, että sähköt voitaisiin tulla kytkemään. Kytkijät siis lähtevät kuuleman mukaan pois, mikäli johtoa on näkyvissä. Johto saatiin piiloon "äkkiä ennenkö ne tulee". Paitsi että, eivät olleet tulossakaan sillä kukaan ei ollut tehnyt sähkösopimusta, joka pitikin tehdä erikseen eikä liittynyt liittymissprosessiin. No, onneksi asia selvisi. 


Torstaina tontilla ei tapahtunut siivousta kummempaa, R roudasi rautakaupasta styroxia. Mun päivä hurahti kiintokaluste neuvotteluissa ja töissä. Molemmat tehtiin alkuviikosta pitkiä päivi joten raksailua hoiti lähinnä herra mestari. 




Perjantaina oltiin koko porukalla raksalla. Herra mestari oli lähtenyt kesälomareissulle, mutta onneksi onneksi saatiin lisävahvistusta. M kyllä menee hyvin raksalla mukana, mutta jos kaivuri on päällä, niin toisen työteho puolittuu kun pitää seurata tarkasti missä tyyppi menee. Perjantaina ohjelmassa oli autotallin sokkelin täyttö. Jyrättiin ja täytettiin vuorotellen. Illalla saapui maalämpökaivon poraaajakin tontille. 



Mä menin iltavuoroon ja meinasin jättää yhden styroxin sahaamatta. Matias kuitenkin tomerasti ilmoitti, että "äiti etsä voi vielä mennä, pitää tehdä homma loppuun". Ja niin hän kiikutti mulle sen viimeisenkin styroxin. Iltavuoron jälkeen täytyi käydä vielä kurkkaamassa tontilla saapunutta porauskonetta ja fiilistelemässä aurimgonlaskua. 






Perjatai-iltana putkari myös katsoi viemärit paikoilleen, joten lauantaian päästiin laittamaan styroxia paikoilleen. Oikeastaan aamupäivä hurahti porausta seuratessa ja eilistä aivopierua korjaillessa. Tasoiteltiin pohjaa ja asennettiin styroxia. Jouduttiin purkaa lopuksi jo asennetut styroxit ja todettiin, että piisaa tältä päivältä. Eka raksaväsymys alkoi saapua. Lihaksia kolotti ja lapiollinen soraa tuntui tonnien painoiselta. Maalammön poraus 180 metriin kesti iltakuuteen ja se oli kyllä melkoista jylinää. 



Sunnuntaina käytiin aamulla hakemassa lisää styroxia. Ajeltiin tyytyväisenä valtatiellä, kun pakettiauto ajaa kaksikaistaisella tiellä viereen ja osoittaa käsimerkkejä kuormaamme kohti. Ajettiin sivuun ja huomattiin että osa styrokseista laahaa maata. Ei sentään ollut tippunut! Sidottiin kuorma paremmin, tai oikeammasta kohtaa ja loppumatka tontille jatkui turvallisesti. Hakureissun jälkeen R jäi tontille hommiin ja mä lähdin töihin. 






Raksaviikko 6

Alkuviikosta ei käyty raksalla juuri kuin kääntymässä. Herra mestari palasi reissultaan ja kaivinkonekin saapui takasin hommiin. Piha nousi ja talon sokkeli täyttyi kuorma kuormalta. Putkari kävi asentamassa vesiputkia ja kytkemässä maalämpöputket. Rllä meinas iskeä pikkupaniikki maalämpökanaalin kanssa, joka oli mennyt poikki. Onneksi anturan alittavaa putkea oli ollut reilusta ja kahteen pekkaan olivat saaneet vedettyä maanalle peitettyä putkea sen verran että se oli taas ehjä. 



Torstaina mäkin ehdin tontille. Kaivinkone oli vapaalla, että saatiin hommia sen verran eteenpäin ettei kaivinkonekuskin aika mene odotellessa. Asennettiin patolevyjä ja jyrättiin. Illalla kun R kotiutui asennettiin vielä radonputkisto talon sokkeliin. 








Perjantaina oltiin molemmat vapaalla, joten päästiin taas koko porukalla töihin. Aamupäivällä täytettiin autokatoksen pohja. Matias asensi ylpeänä styroxeja paikoilleen ja kantoi pienempiä paloja. Iltapäivällä Rn isä pyörähti tontilla ja koitti houkutella poikaa mukaansa, mutta M vain tomerasti ilmoitti että "en varmaha tuu, mä jyrään ny!". Iltapäivällä asennettiin vaakastyroxeja. Vihdoin piha alkaa näyttäytymään asteittain oikeassa korossaan. 








Pitkän ja kuuman päivän jälkeen laitettiin pillit pussiin ja aloitettiin kahden päivän raksavapaa. Lauantai aamuna käytiin hakemassa mun veljeltä lainalle asuntoauto ja suunnattiin Kurikkaan kohti dreeverien kesäpäiviä. :-D 

Kommentit

  1. Hienosti näyttää projekti etenevän, varsinkin kun on noin ahkera pikku apuri mukana! Omasta taloprojektista on jo useampi vuosi, mutta muistan kuinka jännää oli seurata miten talo pikkuhiljaa nousi ja konkretisoitui. Tuo poraus on aina mielenkiintoinen vaihe, ja yllättää miten nopeasti se valmistuu. Hoidettiinko tuo suuntaporauksella vai miten?

    VastaaPoista
  2. No nyt on työmaalla jos jonkinlaista vempainta ja kaivuria! Poikani perheineen ovat myös aloitelleet oman talonsa rakentamista täällä Riihimäellä. Seuraavaksi pitäisi ilmeisesti tehdä timanttiporauksia. Olen viikonlopun vapaalla niin taidankin mennä hieman seurailemaan miten projekti etenee.

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoinen projekti. Itsekin olin täällä Turussa juuri menneenä viikonloppuna seurailemassa tuttavan talonrakennusprojektia. Heillä alkoi juuri sokkelin teko. Mites tuo lämpökaivon poraus, kuinka se hoitui, oliko siinä käytössä timanttipora?

    VastaaPoista
  4. Kiva kun rakennusprojekti etenee ja säätkin näytti sallivan tuossa työvaiheessa. Meillä on isompi remontti alkamassa tänä keväänä sillä hankimme hiljattain vanhan rintamamiestalon. Suunnitelmissa olisi vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön. Hieman olen jo tutkinut asiaa ja maalämpönesteitä sun muuta.

    VastaaPoista
  5. Kova meteli varmasti lähti porauksesta, mutta hyvä kun saitte tuon maalämmön nyt hoidettua. Meidän täytyy teettää timanttiporaus, nyt kun on rakentaminen meneillään ja kaikenlaisia putkia täytyisi laittaa paikoilleen. Ihan mukavaa puuhaa, enemmän kuitenkin odotan sitä että pääsee jo sisustamaan ja valitsemaan pintoja.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti