Raksaviikko 4 1.7.-7.7.

Maanantai kului terassin pilarien muottia väkertäessä tiistain tallin anturan valamista varten. (Niihin tultaisiin käyttämään ylijäämäbetoni.) 



Tiistaiaamun valjetessa vähän jännitti. Vettä tuli saavista kaatamalla. Iltapäiväksi sää kuitenkin poutaantui ja valu saatiin suoritettua kuivin nahoin. Isäni hääri letkun kanssa valussa, minkä siis normaalisti kyllä tekee se betoniauton kuski.






Keskiviikkona aamupäivä kului siihen, että saatiin tavaraa tontille sekä haettiin varastorakennus työkaluja yms. varten. Ja samallapa tuo toimii hyvänä kahvitupanakin, vein sinne meidän vanhan mikronkin! Jep, just sen mikron johon käännetään pihdeillä aikaa. Hyvin se tuolla palvelee vielä! 
Puolen päivän aikaan saapui talon perustusten tekijä Veljekset Alanko Oy. Neljä miestä ja rekka-autollinen kamaa. Muutaman tunnin porukalla oli täys rähinä päällä ja sitten ne häipy. Muotit oli saatu pystytettyä ja odottelivat torstain valua. 












Torstaina ensimmäisenä aamulla valettiin talon betonisokkeli. Valu tapahtui kahdessa osassa, ensin alaosaan tuli jäykempää betonia. Tämä mm. estää muottia nousemasta ylöspäin. Alaosa vibrattiin ja päälle valettiin samantien uusi kerros, lievempää betonia. Jo ennen ruokataukoa hommat oli valmiit ja sokkeli sai jäädä kuivumaan. Me muurattiin (tai siis isä muuras ja mä kannoin sille harkkoja) tallin kivijalkaa.

















Perjantaina Alangon veljekset saapuivat purkamaan muotit pois. Muottien alta paljastui kyllä niin komea kivijalka että ei mitään järkeä! Todellakin kannattava sijoitus. Ruokatuntiin mennessä vaihdettiin kiitokset ja toivotettiin hyvät kesänjatkot. Firma saa kyllä lämpimät suositukset. Homma tapahtuu reippaasti, muttei ollenkaan hätiköiden. Ryhmän jäsenet tietävät mitä on tekemässä ja valmista tulee. Ja todella hyvää jälkeä, jota on moni muukin jo ehtinyt kehumaan. Ja saa tulla katsomaankin jos betoniperustuksia miettii vaihtoehtona. 
















Viikonloppu meni töiden parissa, jotain pientä käytiin värkkäilemässä. R esimerkiksi rakenteli sähkökeskukselle väliaikaistelineen ja peitteli ja veti sähköjohtoja. Mun ollessä töissä, ukot kävi hakemassa vähän vauhtia Power Parkista. 




M on ilahduttanut meitä koko viikon laulemalla betonimyllystä. Erityisen paljon R oli nauttinut pienen myllärin innostuksesta arki-iltana puoli yhdeltätoista ollessaan ihan loppu päivästä ja eräs pikkumies laulaa sängyssään täyttä kurkkua betonin tekemisestä. (Mä olin yövuorossa.) Hahah! Kyllähän mylläri oli innoissaan kun keskiviikkona hoitopäivän jälkeen vihdoin pääsi paapan kanssa betonia tekemään. Paappa tosin ei olisi saanut myllyn kääntämisessä auttaa, koska osaahan hän nyt itsekin! Voi sitä hassua paappaa. M myös kovasti huolehti kun R kompastui tallin linjalankoihin, siitä kuinka paappa tulee nyt surulliseksi. 


Tälläviikolla varmaan onkin vähän hiljaisempaa rakennuksella, isänikin uhkaili pitävänsä oikein lomaa. Saapa nähärä malttaako. Kivaa viikkoa! Palaillaan :-) ! 


Kommentit