Kuinka usein? -Blogihaaste


Lomailun kunniaksi ajattelin vastata Kolmistaan -blogista   liikkelle lähteneeseen blogihaasteeseen. Tässä siis vastauksia siitä, miten usein meillä siivotaan ja riidellään. Ja kaikkea siltä väliltä! 


Kuinka usein?

Vaihdat lakanat. Normielämässä parin viikon välein, nyt evakossa paljon harvemmin. Oikeesti en edes muista koska oon vaihtanut viimeksi. Rakastan kuitenkin puhtaiden lakanoiden tuoksua.

Vaihdat pyyhkeet. Tarvittaessa ja siivouspäivänä. Eli nykysessä tilanteessa sitten kun pyyhkeet tuoksahtaa pahalta.

Peset hiukset. Joka toinen tai joka kolmas päivä.

Soitat isälle/äidille? Noo iskälle nyt ehkä kerran viikossa keskimäärin, äitille harvemmin. Jos ei mitään suoraa asiaa ole, niin jaan perheryhmään wa:ssa, sieltä äitikin näkee. Iskällä ei vielä älypuhelinta ole.

Näen vanhempiasi. Kerran viikossa keskimäärin ainakin jompaakumpaa.

Käyt leffassa.  Viimeksi ollaan käyty 2018 helmikuussa katsomassa Veljeni vartija –elokuva. Ei kovin usein siis, sillon kun tulee joku minkä haluaa nähdä. Harvoin muutenkaan katsotaan elokuvia. Nyt R haluais katsomaan Jokeri -leffan.

Föönaat hiukset. En ikinä. Siis joskus tosi harvoin jos käyn suihkussa ennenkuin lähden johonkin. Mutta en yleensä käy, vaan useimiten tiedän koska oon menossa johonkin ja pesen tukan päivää ennen niin se ei oo niin toivottaman liukas käsitellä, jos sitä vaikka yrittää laittaa. Nyt mun tukka on niin järjettömän pitkä, että en laita sitä ite mitenkään. Häiden jälkeen pätkäsen sen!

Putsaat lattiakaivot. En putsaa. Hyhhyh. R hoitaa.

Käyt metsässä. Kerran pari viikossa, miten on aikaa. Tai melkein päivittäin jos laskee meidän tontin olevan metsää. Mahdollisimman paljon, metsässä kulkeminen tekee hyvää. Stressi unohtuu. Ja jänöt/kauriitkin saa hyötyliikuntaa. 

Käyt suihkussa. Joka ilta.

Sanot läheisille, että rakastat heitä. Päivittäin Rlle ja Mlle, muille nyt aika harvoin. Pitäis kyllä sanoa useammmin!

Tarkistat kuivakaapin sisällön. No aika harvoin teen mitään varsinaista tarkistusta. Aikalailla tiedän sen sisällön kokoajan, mutta kyllä nyt kerran vuodessa tulee käytyä läpi.

Luuttuat lattiat. No just nyt megaharvoin. Muuten tarvittaessa tai kerran kuukaudessa. Joku keittiö nyt pitää pestä useammin kun sohvan takaa. Ollaan asuttu täällä puolivuotta ja makkarin lattian oon pessyt kaksi kertaa, keittiön nyt on joutunut pyyhkiä useammin. 

Peset vessan. Kerran viikkon.

Puhdistat liesituulettimen. En ikinä. En edes tiedä miten se tapahtuu. R tekee sen.

Syöt noutoruokaa. Siis jos kirjaimellisesti puhutaan siitä, että kiikutetaan ruoka kotiin, niin ei juuri ollenkaan nyt. Mutta syömässä käydään useamman kerran viikossa. (Jos ei perheenä niin koulussa/töissä tai jos ollaan koko päivä raksalla tms.)

Valehtelet. Se on muuten vähän ristiriistaista! Inhoan valehtelua ja valehtelemalla saa mut suuttumaan verisesti, mutta toisaalta joulupukki on tulossa ja siitä kyllä muistuttelen poikaani.

Riitelet suhteessa. Kyllä nyt kerran viikossa varmasti jostain otetaan yhteen.

Sheivaat. Vaihtelevasti, miten iho kestää. Talvella sheivaaminen tahtoo kutittaa, vaikka mitä tuotteita käyttää.

Vaihdat hammasharjan. Parin-kolmen kuukauden välein. Nyt otettiin kokeiluun puusta tehdyt hammasharjat ja veikkaan että niiden vaihtoväli on kyllä vähän nopeampi. Harjaosa tuskin kestää hyvänä paria kuukautta pidempään. Ihan hyvät harjat on, mutta niillä vaan pitää oikeasti pestä aika kauan että tulee hyvä lopputulos. Mikä siis periaatteessa on hyvä, mutta meidän kärsivällisyydellä varmaan palataan muovisiin ja jäädään odottelemaan puisten tuotekehitystä.

Käyt kirjastossa. Silloin tällöin. Lähinnä kun tarvitsen jotain opiskeluun. Tai jos M pyytää että mennään.

Peset peitot ja tyynyt. Pari kertaa vuodessa, kesällä useammin. Rn ja Mn tyyny pyörii myös useammin.

Syöt herkkuja. Joka päivä.

Soitat anopille. Jos on jotain hukassa tai tarvitsen jotain. Eli harvoin, ehkä kerran kuukaudessa. Yleiset kuulumiset hoituu nähdessä kotona, kun asutaan samassa talossa.

Peset rintsikat. En tiedä, usemman käyttökerran jälkeen normirintsikat, treeniliivit pääsee yhden käyttökerran jälkeen. Kesällä useammin kuin talvella.

Leivot. Tällä hetkellä pari kertaa vuodessa. Viimeksi oon leiponut (kotona) pääsiäisenä. Mutta odotan kovasti, että pääsen mun ihanaan isoon keittiöön leipomaan kaikkea ja saan himoitsemani yleiskoneen.

Siivoat jääkaapin. No aikalailla tarvittaessa. En varsinaisesti tee sitä minkään tietyn ajan välein, vaan aina se roskaantuu yms. niin aika usein saa siivota. Kerran viikossa tsekkaan tuotteita mitä on menossa vanhaksi. Mutten välttämättä heitä niitä, ellen oo just menossa viemään roskia. Sitten ne jää sinne lojumaan, ainakin niin kauaksi että käy kaupassa ja sitten pitää heittää pois kun ei mahdu uusia tavaroita.

Käyt puntarilla. Meidän puntarista on patteri loppu niin en kovin usein.


Nalkutat miehellesi. Päivittäin. Lempi aihe on vaatteet lattialla, mitä en kyllä tajua. Ei se vanhassa kodissa jättänyt sukkia ympäriinsä, mutta nyt on joku taantuma! Pitäsköhän huolestua? No ehkä se on uudessa talossa sitten taas kiltimmin kun ei paina niin pitkää päivää.

Syöt irtokarkkeja. En kovin usein. Ehkä kerran kahdessa kuukaudessa.

Vierailet isovanhempiesi luona. Mun isovanhemmat on menehtyneet. Haudalla käydään kerran-pari vuodessa. Jouluun ja Pyhäinpäivään kynttilän vieminen kuuluu, mutta muuten en kauheasti käy. Koen tärkeäksi kyllä muistaa ajatuksissa.

Peset pyykkiä. Tällähetkellä sillon kun on pakko, kun vaatteet loppuu.

Imuroit kotisi. Pitäis imuroida parin päivän välein, mutta ehkä kerran viikossa tulee imuroitua.

Perheessä kinataan vaatetuksesta. Ei juuri koskaan. Aika harvoin M valittaa vaatteista, joskus haluaa vaihtaa.

Käyt hammaslääkärissä. Parin vuoden välein.

Käyt kaupassa. Ennen pyrittiin käymään kerran viikossa ja se oli kyllä hyvä! Nyt kuitenkin useamman kerran viikossa.

Peset ikkunat. Mega harvoin. Sitten kun ei enää näe läpi. Nenän jälkiä useammin.

Vaihdat sukat. Joka päivä.  

Olet eri mieltä miehen kanssa. Varmaan joka päivä jostain.


Ostat uusia vaatteita. No kyllä nyt varmasti kerran kuukaudessa jotain.

Siivoat. Melkein päivittäin jotain.

Olet tehnyt raskaustestin. Mn jälkeen kerran tai kaksi. Nyt häiden lähestyessä kuumottaa kyllä enemmän, kun en halua olla hääpäivänä raskaana.

Tarkistat toimiiko palovaroitin. En koskaan. Kyllä se piipittää sitten kun patterit on lopussa.

Peset autosi. Kesällä pesen itse/ R pesee tarvittaessa. Talvella käydään pesulassa jos pitää, mutta ei kyllä tuu käytyä juuri koskaan. 3-4 kertaa vuodessa. 

Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit. Aika harvoin, ehkä kerran vuodessa. Mn vaatteita laitan pois sitä mukaa kun ei mahdu päälle. 

Siivoat lääkekaapin. En kyllä kovin usein. Silloin kun jotain etsii, esim. allergialääkkeitä, niin samalla tulee kerättyä tyhjät paketit yms. pois.

Puhdistat hiukset harjasta. Yleensä sitten vasta, kun siinä on semmonen kauhee puolen sentin kerros hiuksia. 

Semmosta. Palaillaan! 

Kommentit