Hirsitoimittajana Honka -miksi?



Lupasin hirsitoimittajien kilpailutusta käsittelevässä postauksessa kertoa teille tarkemmin siitä, miksi valitsimme juuri Honkarakenteen hirsitoimittajaksemme. Tästä voit kurkata mun postauksen toimittajien kilpailutuksesta. 



Luotettavuus. Tiesimme Honkarakenteen omistaneen pitkään patentin painumattomaan hirsirakenteeseen ja näin ollen heillä on huomattava etumatka kilpailijoihin. Siinä missä kilpailijat ovat koittaneet kiriä toteuttamalla yhtä laadukasta tuotetta, on Honkarakenne jo ehtinyt totetuttaa useita onnistuineita projekteja. Hongan brändi on hintavahkoksi luokiteltu monen mielessä, ainakin meidän alueellamme, mutta ehdottomasti arvostettu toimija jolla on jo vuosikymmeniä kokemusta hirsirakentamisesta. Tämän hintavuuden kuitenkin oman kokemuksen pohjalta kumoan, sillä hintaluokka oli kyllä kilpailukykyinen muiden toimijoiden kanssa. Lisäksi Honka tarjoaa monia ratkaisuja, mitä muilla ei ole tarjolla, joten eivät siis myöskään yhtä hyvin ole verrannollisia.  TÄSTÄ voit tutustua tarkemmin Honkarakenteen historiaan, joka on alkanut peritystä sahasta ja siihen kylkeen hankitusta höylästä. TÄSTÄ taas voit tutustua Hongan painumattoman hirren etuihin ja leikkauskuvaan painumattoman hirren rakenteesta. 


Laatu. Hongan tuote niittää kentällä kerrassaan positiivistä mainetta. Eikä suotta, sillä olen ihastellut paria Honkarakenteen toimittamaa kehikkoa ja on kyllä priimaa. Hienoa oli myös se, että Honkarakenteella sai valita, ottaako kuusesta vai männystä. Mä olisin toivonut mäntyä sen kestävyyden vuoksi, ja olin myös kaivanut jonkin artikkelin googlen syövereistä (mitä enää en kuitenkaan löydä) missä todettiin männyllä olevan vielä vähän parempi vaikutus sisäilmaan. R kuitenkin tahtoi kuusen, joten otettiin se. Hänet vakuutti kuusen tiheämpi solukko sekä se, että kuusesta tulisi mahdollisesti vähemmän pihkaa. Kauniin vaaleahan se on ja kestää varmasti ihan yhtä hyvin. Mutta hienoa oli se, että pystyi valita. Kuusi on myös niin vaalea, etten välttämättä edes käsittele sitä vaalentavalla tuotteella. 



Asiakaspalvelu. Meillä klikkasi heti Honkarakenteen edustajan (Seinäjoen alue) Tuomo Haapojan kanssa tosi hyvin. Oltiin laitettu meiliä yhdestä talomallista ennen tapaamista, mutta päädytty ulkonäöllisesti kuitenkin hieman erilaiseen. Samaisella ”erilaisella” mallilla myös Tuomo oli lähtenyt laskeskelemaan, ja näin ollen puhuttiin heti samaa kieltä. Tapaamisesta jäi todella hyvä fiilis ja esillä olevat tuotteet kuten hirsiprofiilit tekivät vaikutuksen. Tuomo edustaa Honkarakenteen lisäksi muitakin talovaihtoehtoja, löytyy perustaloa ja kivitaloa. Lämpimästi suosittelen sujauttamaan itsensä Tuomon kalenteriin, mikäli jonkinlaisen rakennelman haaveilee pykäävänsä. Hyvä ja toimiva asiakassuhde myyjään on todella tärkeä, sillä kun on kyseessä iso firma, astuu esiin monia eri toimijoita. Eri sektoreiden yhteensulattaminen on jouhevampaa kun yhteistyö myyjän kanssa soljuu. Haapoja myös käytti aikansa oman tuotteensa kehumiseen ja todella toi tarkasti esiin miksi hirren rakenne on toimiva. Olemme olleet tilanteessa, jossa edustaja ei ole osannut kehua myymäänsä tuotetta ja tilanteessa jossa edustaja on lähinnä haukkunut muita toimittajia. Sen sijaan se, että todella osaa kehua ja perustella kunnolla miksi tuote on hyvä, tekee vaikutuksen ja herättää luottamusta tuotetta kohtaan. Myidessäni erään firman tuotteita, myin parhaiten tuotteita jotka olivat itselläni oikeasti arkipäiväisessä käytössä ja jota oikeasti arvostin ja käytin todella paljon.



Helppous. Alueemme honkaedustajalla Tuomo Haapojalla on edustustöiden lisäksi oma rakennusfirma T.Tuuma Oy. Tuomo tarjoaa yrityksensä kautta muuttovalmiita koteja. Valmiiden kotien lisäksi onnistuu myös osaprojektit kuten kivijalka tai hirsikehikon asennus. Koska emme tarkasti tienneet paljonko meillä olisi mahdollisuuksia tontilla olla syksyllä, on melkoisen houkuttelevaa, että sama henkilö hoitaa sekä kaupat kehikosta että vastaa hirsikehikon pystytyksestä. Hongalta tilasimme hirsikehikon lisäksi kattotuolit, sekä päätykolmiot elementteinä. Honkarakenne toimittaa päätykolmiot halutessa elementteinä, mikä nopeuttaa asennusta huomattavasti. Myös hirsipaneeli tulee samassa toimituksessa yläosiin sekä sisätiloihin. Räystäätkin löytyvät elementtivaihtoehtona, meidän herra timpuri taitaa lähettää terveisiä, että kannattaa ottaa ne elementteinä. Se on nimittäin todella hidas työvaihe, minkä voisi tehdä nopeasti nosturiauton ollessa paikalla pystytyksen yhteydessä. 



Toimitusvarmuus. Halusimme kaupantekohetkellä rakennuslupa ja -rahoitus ehdon kauppakirjaan. Tämä siksi, että rakennamme haja-asutusalueelle ja jos jotakin olisikin sattunut luvan saamisessa, ehto olisi turvannut selustamme. Tiestysti, miksei se hyvä ole olla kaavoitetullakin alueella, mutta tästä syystä ehto meille oli tärkeä. Vasta kun purimme ehdon lopullisesti, pystyimme varmistamaan toimitusviikon. Kehikon toimitus siirtyi vaan muutamalla viikolla toivomastamme. (32 viikosta 35 viikkoon). Kilpailijoilla toimitus olisi mennyt kauemmas. 


Ne haaveet, josta ensimmäisellä tapaamisella talvella Tuomon kanssa juttelimme, on muuttumassa askel askeleelta (vaiko valmiusaste valmiusasteelta) todeksi. Nyt hirsikehikko on pystyssä, ja seuraavaksi kirjoittelen teille T.Tuuma Oy:sta pystyttäjänä. Ja lisäksi kirjoittelen kokemuksia hirsien tilaushetkestä eteenpäin. 


*Työtakit saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

Ja btw, varmasti onkin käynyt ilmi, luonto on lähellä sydäntä. Tästä syystä kovasti mieltä lämmittää Hongan lause:

"Honka lamellihirret valmistetaan suomalaisesta PEFC-sertifioidusta männystä tehtaallamme Keski-Suomen Karstulassa. Hongan sertifikaattiin ja laatutarpeisiin sopiva puutavara korvamerkitään jo valmiiksi metsässä. PEFC-sertifiointi kertoo vastuullisesta metsänhoidosta. Jokaisen kaadetun puun tilalle on istutettu uusi taimi." 

Mä pyrin mahdollisuuksien mukaan suosimaan yrityksiä, jotka jakavat samoja arvomaailmoja. Se on yllättävän hyvin toteutunutkin koko projektin aikana. Nyt pitää mennä taas nuuhkuttelemaan ihania tuoreita hirsiä, ja ehkä tehdä vähän jotain hommiakin ettei mee ihan puun halailuksi.

Palaillaan!

Kommentit