Raksaviikko 11 & 12 19.8.-1.9.

Raksaviikko 11

Viikko oli todella hiljainen, sillä timpuri oli poissa alkuviikon. Loppuviikosta talli sai räystäät ja tuulensuojalevyä yllensä. Viikonloppuna R oli isänsä kanssa maalailemassa räystäslautoja. M kiskaisi kurpitsan nenäänsä aamutuimaan kun ei päässytkään korkealle maalaaamaan, mutta oli saanut sitten maalailla seinää lohdutukseksi. Mulla oli viikolla niin paljon töitä, että kun torstaina oli vihdoin vapaapäivä, ei lähdetty pojan kanssa kotinurkilta mihinkään. Ilta hurahti ystävien kanssa läheisellä laavulla, monen monta makkaraa popsiessa.




Raksaviikko 12

Alkuviikko hurahti nopeasti. Mäkin ehdin vihdoin olla tontilla ja sainkin sahurin viran. Tallin panelointi edistyi vauhdilla. Torstai meni tavaroita vastaanottaessa, aamupäivällä saapuivat kattotuolet ja iltapäivällä hirret. R työsti iltaisin tallin sähköjä.




Väännettiin Rn kanssa siitä, paneloidaanko katos sisäpuolelta. Vihdoin R onneksi suopui uskomaan, että pitää se paneloida. Sitten saikin tilata lisää paneelia, kun se rontti oli laskenut menekin ilman katoksen sisäpuolista panelointia.



Viikonloppuna R ahkeroi talon perustusten parissa. Lattian hionnan ja vähän kaiken muunkin jäljiltä hirsikaistalla oli jos jonkinnäköistä mönjää. Sitä sai putsailla ja fiksailla radonkaistaa kuntoon, leikata päällekäisyydet ja tiivistää saumat. Meillähän siis tosiaan lattia valettiin etukäteen, ennen hirsien asennusta. Osaksi kuivumisteknisistäsyistä ja osaksi mun hirsipaniikista, ettei ne vioitu.





Ei meinannut tulla uni silmään sunnuntai-iltana, sillä seuraavana päivä oli tiedossa suuri päivä. Pystytysporukka saapuisi vihdoin työmaalle ja talo alkaisi nousta. Kesän alussa tuntui, että pystytykseen on ikuisuus, mutta äkkiä aika hurahti. Mutta siitä lisää myöhemmin!

Palaillaan!



Kommentit

  1. Hitsi muistan kyllä itsekin miten jännä tuo pystytysvaihe oli! Oikeasti näki ekaa kertaa miltä se talo sitten näyttää. Mutta kyllä se jo jännältä tuntui kun kuljetusliike toi maanperustus maat pihaan. En ole kyllä hetkeäkään katunut että otettiin talopaketti, koska tuon jälkeen hommaa oli muutenkin vielä tosi paljon.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti