Seinäjoen KV-näyttelyt 27.10. 2019


Alunperin kun aloitimme käymään näyttelyharjoituksissa ja näyttelyissä, mietin että tämän vuoden Seinäjoen kansainvälisissä näyttelyissä Luna olisi sen ikäinen, että voisi tosissaan ajatella Sertifikaatin tavoittelemista. Lauantai iltana meinasi vähän tihkaista ajatus näyttelyistä pitkän raksapäivän jälkeen, mutta onneksi yössä oli lisätunti ja aamulla lähdettiinkin matkaan hyvillä mielin. Rkin onneksi pääsi mukaan kannustamaan. 


Kehään mennessä huolestutti todella paljon täynnä tavaraa oleva esittelypöytä. Mietin kuumeisesti, että olikos se varmasti niin, että on oikeus pyytää pöydällä arvostelua. Me ollaan aina harjoiteltu pöydällä ja maassa touhu menee mahdollisesti sekoiluksi, ainakin kerran meni. Mutta ensimmäisen Dreeverin mennessä kehään, pöytä tyhjättiin ja sitten jännitykseni laantui. Esiintyminen ja kehän kulku alkaa meille olla jo tuttua, sillä tämä on viides kerta. 




Tuomarina toimiva Elena Ruskovaara tutki koiraa pitkään ja hartaasti. Luna jaksoi olla hienosti ja liikkuminen sujui hyvin. Kumpikaan ei sekoillut. Arvostelusta saatiin Erinomainen ja Sertifikaatin arvoinen. Kilpailuluokassa Luna sijoittui parhaaksi nartuksi, sai sertifikaatin ja valittiin rotunsa parhaaksi edustajaksi. Kansainvälisestä sertifikaatista voi kilpailla vasta nuorten luokassa, ja me olimme ilmoittautuneet vielä junnuluokkaan.



Eli lyhyenä merkintänä Lunan tuloksena oli ERI SA, PN1, SERT, ROP. 
R sai kyllä hyvin napattua kuvaan fiiliksen kun kehästä tultiin. Itkua pidätellen otin vastaan ruusukkeita, ihan mieletön fiilis. 


Omasta kehästä oltiin yhdentoista maissa valmiita, joten odotusaika kolmelta alkavalle ryhmäkehälle oli todella pitkä. Olisi pitänyt kyllä lähteä lepäilemään kunnolla pois areenalta. Ryhmäkehän esiarvostelun alkaessa Luna oli jo väsynyt ja ei jaksanut enää juurikaan pysyä paikallaan. Liike meni kuitenkin nätisti. Ryhmäkehästä ei enää tullut sijoitusta, mutta voi pojat oli hieno päivä. Ollaan ihan puhki, ja onnellisia. Ainakin minä ja R, antaumuksella Lunakin palkintoluutansa mutusteli, että eiköhän sekin. 


Nyt herra nenäpunkkikammoinen vihjaili, että seuraavista näyttelyistä voisi sitten haaveilla metsästyskauden jälkeen. Pitää siis suunnitella, missä sitä keväällä Serti jahtia jatketaan. :)

Jos haluat tietää tarkemmin koiranäyttelyn kulusta niin tästä linkistä pääset lukemaan!

Palaillaan!




Kommentit