Kolme kala-annosta & mustikkapiirakkaa

Ollaan kalasteltu lähes joka päivä, ja hyvin on saalistakin tullut. Kemijoesta on noussut harjuksia, ahvenia ja haukia. Minäkin kalastelin yhden ahvenen!


Tästä lautaselta löytyy grillattua harjusta ja haukea. Täällä haukea kutsutaan "jänkhäkoiraksi", eli sitä ei juuri pidetä minään, mutta ihan hyvältä se maistui suolattuna ja grillattuna. Meillä on täällä mökillä leveä hiiligrilliksi tarkoitettu grilli, johon kuitenkin tehdään nuotio ja sitten hiilloksella valmistetaan ruoka. Ei sytytysnesteen tai kaasun katkua. Nam!
Mua muuten huvittaa täälläpäin käytetty "tulistelupaikka" ilmaisu nuotiosta, mikö ihmeen tulistelu. Se on N-U-O-T-I-O! :D


R kertoi, että kalan kanssa täytyy aina syödä leipää. Valittiin prismasta tuore kauraleipä grilliherkkujen kylkiäisiksi. Leivällä kuulemma pienet ruodot laskee helpommin alas. Käyhän tuo järkeen.


Aiemmin muuten kerroin, että ressasi niin paljon veneessä, kun Luna liikkui rohkeasti laitoja pitkin ja kuikuili veneestä. Kokeilin rannassa sitten lopulta laittaa Lunan veteen, nähdäkseni osaako se uida. Osasi se. Mulla ei ole koskaan ollut tän mallista (pitkäselkäistä ja lyhytjalkaista) koiraa, joten en ollut vakuuttunut että se pinnalla pysyy ennenkö näin. En kuitenkaan suosittele näin toimimaan koiran kanssa. Meidän hauveli ei onneksi ole pitkävihainen, ja pian oltiin taas kavereita. Nyt saan olla rauhassa veneessä vaikka Luna toheltaakin omiaan. 


Tältä lautaselta löytyy ahvenen- ja harjuksenfileet voissa paistettuna, suolalla ja pippurilla maustettuna. Perunoiden kastikkeena on valkoinen kastike persiljalla höystettynä. Fileroin kalaa ensimmäistä kertaa elämässäni. Suurimman osan hommasta kuitenkin hoiti mies, kuten kalojen paistamisenkin. Matias ei nukkunut päivällä päikkäreitään ja sammahti kesken ruuanlaiton. Ei raaskittu herättää sitä. Nojoo oikeasti oli ihanaa vaihtelua nauttia illallinen hiljaisuudessa ihan kahdestaan. Kalat oli suussasulavia ja hyvin oltiin onnistuttu fileroinnissa, en löytänyt ruodon ruotoa!


Tältä lautaselta löytyy ehdoton lemppari annokseni. Harjuksen- ja ahvenenfilettä voissa paistettuna ja valkoviinissä & sitruunamelissassa haudutettuna, salaatin ja kauraleivän kera. Italiansalaattia en kalan kanssa suosittele, ei toimi! En tiedä mikä aivopieru oli sitä edes pöytään kattaa. Ensin kalat paistettiin reilussa voissa ja päälle merisuolaa, sitten sekaan n. puoli puskaa sitruunamelissaa hakkeluksena ja n. 1,5dl valkoviiniä. Viiini haudutellaan pois ja valmista! Ihan superhyper herkullista!


Jälkkäriksi kokkailin mustikkapiirakkaa tällä Annin uunissa -blogin reseptillä, enkä muuttanut mitään! Käytiin poimimassa mustikat läheisestä metsästä. Kokkailuun käytin mun Tupperwaren luottotuotetta Speed chefiä uhkarohkeudella, kuten instan seuraajille kertoilinkin jo. Tein siis sillä lopulta koko taikinan munasokeriseoksesta jauhojen lisäämiseen. Tosin tuote on tarkoitettu ihan vaahtojen tekemiseen.

Voiko suomalaisempaa ruokakokonaisuutta olla kuin kalaa ja mustikkapiirakkaa?

Tämä kyseinen kuva tosin on kotoa (kuten tutut varmaan toteavatkin), mutta samaa piirakkaa samalla reseptillä :)!


Ihana kalastajamies kun jaksaa sompailla tuolla joka ilta ja kantaa herkkuja pöytään <3!
Ja jaksaa ottaa meidätkin mukaan soheltamaan, laittaa uistimet ja madot ja irrottaa kalat ettei mun tarvi koskee niihin. Täykky!

Kommentit