Sopeutumista ja silmäpusseja


Luna on viikossa asettautunut pikkuhiljaa. Paljon pikkutyyppi vielä nukkuu, ihmeen hyvin jopa pojan leikkiessä leikkejään. Hyvin on onneksi Matiaskin antanut koiran nukkua.


Matias testasi koiranpedin, ilmeisesti oli ihan hyvä nukkua. Luna itse oli kömpinyt viileälle kivilaattialle nukkumaan. 


Näiden kahden ystävyys ei ihan tyylipuhtaasti lähtenyt käyntiin, vaikka M kovin innoissaan koiran saapumisesta olikin. Mutta käymällä läpi rajoja miten ja milloin koiraan saa koskea, ja kehumalla,kehumalla ja kehumalla pojan toimiessa oikein, on näistä tullut hyvät kaverit. Välillä painivat ja välillä M tulee huutaen: "Äitiiiiiiiiii, Una syö minut!". 


Parina päivänä kun olin aamuvuorossa, Luna oli mulla mukana töissä. Siellä se keräsi rapsutuksia ja ihastelua,sekä nimettiin terapia koiraksi.  Lähinnä toki vain nukkui ja kävi pissulla. Torstaina pikkuinen jäi ekaa kertaa yksin pariksi tunniksi. Rauhallisesti jäi köllimään pedilleen ja rauhallisena katseli kun tulin kotiin. Meidän koiraportin toimivuus ei sensijaan mennyt ihan yhtä mallikkaasti. 



Mutta onneksi Luna pian kasvaa, eikä tuosta enää mahdu. 


Vähän Luna uskalsi tassujakin kastella kun olaan käyty uimassa louhoksella. Yleensä aika hiljaisella uimapaikalla on riittänyt vilskettä näillä helteillä, Lunalle hyvää totuttelua ihmisiin. Aika paljon annoin tutkia ensin sylistä, mutta uskaltautui itsekin tekemään pitkiäkin haistelukierroksia ennenkö kävi hakemassa vauhtia jalkojen juuresta. 


Välillä Luna tosiaan kömpii johonkin piiloon nukkumaan, ja pari kertaa on vähän tullut paniikki koiran katoamisesta. Eilen Luna meni auton penkin alle. Siinä kyllä vähän jännitti että miten sen sieltä saa pois, mutta onneksi kinkun tuoksun houkuttelemana löysi itse reitin pois ahtaalta näyttävästä kolosta. 


On ne söpöt kaverukset! Vaikka täytyy myöntää, että nyt alkaa univelka yöheräilystä olla jo oikeasti hermoja raastavaa. Viime yönä nukuin kaksi tuntia, kun koira metelöi vaihtelevasti puoli neljästä yli seitsemään ja sitten jo heräsi poikakin ja päivä alkoi. Onneksi mies saapuu tänään viikonloppu reissustaan kotiin, ens yönä nukun vaikka peltorit pääässä, mutta sitä ennen pitäisi jaksaa iltavuoro. Ensiviikolla näihin aikoihin aloitan kuukauden kesäloman!

Kommentit